Hanna Elisabet Haav sai teadustööde konkursil eripreemia

9. klassi õpilane Hanna Elisabet Haav osales õpilaste teadustööde konkursil ja sai oma tööga „Prügi sorteerimise tähtsus meie ühiskonnas“ III preemia ja Eesti Maaülikooli eriauhinna. Tööd juhendas Hele-Mai Haav.

Konkurssi korraldab Eesti Teadusagentuur ja selle eesmärk on pakkuda heal tasemel uurimistöö koostanud õpilastele väljundit ning motiveerida ja innustada noori teaduslikumale teemakäsitlusele ka kooli uurimistöödes. Konkursil osalemine annab hea võimaluse saada tagasisidet tehtud tööle ja end teistega võrrelda ning suurima väärtusena – kohtuda sarnaste huvidega eakaaslastega nii Eestist kui mujalt maailmast.
Põhjendus: Prügi sorteerimine on üks väike samm, mida igaüks meist saab keskkonna seisundi parandamiseks ära teha. Tegevuse tähtsustamine ja teadlikkus selle tegevuse juures on ülioluline. Samas inimesed hindavad mugavust, et konteinerid oleks kodu lähedal ja selgelt märgistatud. Rõõm on tõdeda, et jäätmete teemal on suuna näitajateks ja õpetajateks noored, kes on sageli täiskasvanutest teadlikumad.