Tere tulemast enam kui 700-aastasesse Tallinna Toomkooli!

Tallinna Toomkool on XIII sajandil asutatud ning XX sajandil keeruliste ajaloosündmuste mõjul tegevuse katkestanud Tallinna Toomkooli (Domschule zu Reval) kristliku kultuuripärandi edasikandja ja tegevuse jätkaja. Tallinna Toomkool on Eesti vanim tegutsev kool, mida on esmakordselt mainitud Taani kuninga Erik VI Menvedi poolt välja antud kooliprivileegi ürikus 3. jaanuaril 1319. aastal.

Praegu Tallinna vanalinnas kahes koolihoones tegutsevas Tallinna Toomkoolis on kristlik väärtuskasvatus (ladina- ja saksakeelsed mõtteterad, usuõpetus, kaplan), sõbralikud inimsuhted, inglise keele süvaõpe emakeele meetodil 1. klassist huviringina (5 tundi nädalas), eraldi poiste ja tüdrukute väikese õpilaste arvuga klassid (kuni 16 õpilast igas klassis), saksa keel 3. klassist, prantsuse või vene keel 6. klassist ja erinevad huviringid (folkloor, keemia, prantsuse keel, vene keel, programmeerimine, koorilaul, matemaatika, kandleõpe, viiul jms).

5 Replies to “Tere tulemast enam kui 700-aastasesse Tallinna Toomkooli!”

 1. rentry.co

  Hey outstanding blog! Does running a blog like this require a great deal of work?
  I’ve absolutely no expertise in coding but I was hoping
  to start my own blog in the near future. Anyway, should you have any recommendations or tips for
  new blog owners please share. I know this is off subject nevertheless I just wanted to ask.
  Cheers!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga